Heb je vragen of specifieke wensen?
Bel 0541 - 57 16 90

Wat Is Operational Lease?


Operational lease biedt je het recht om een auto te gebruiken zonder daadwerkelijk eigenaar te worden. Dit type lease ligt in Nederland aan de basis van veel contracten, vaak op basis van een 'gesloten calculatie', wat betekent dat er, naast eventuele verrekening voor meer- of minderkilometers, geen verdere afrekening plaatsvindt op basis van de werkelijke kosten. Bij operational lease ligt het restwaarderisico bij de leasemaatschappij, wat het een zorgeloze optie maakt voor de gebruiker.

Hercalculatie bij operational lease

Daarbij is er de mogelijkheid van hercalculatie, voornamelijk als het aantal gereden kilometers sterk afwijkt van de contractueel overeengekomen kilometers. Een andere optie is leasing op basis van 'open calculatie', waarbij de werkelijke kosten achteraf worden verrekend.

Bij operational lease kun je ervoor kiezen om het onderhoud van de auto buiten de leaseovereenkomst te houden, wat bekend staat als netto operational leasing.

Belangrijk om te weten is dat je fiscaal gezien geen eigenaar bent van de auto bij operational lease. Dit betekent dat je niet mag afschrijven op de auto, maar je kunt wel de betaalde leasetermijnen aftrekken van je belastbare winst.

Bij Huurkoopofferte.nl bieden we geen operational lease aan. Onze focus ligt op financial lease voor ondernemers en financieringsoplossingen voor particulieren. Hiermee voorzien we in de behoeften van zowel ondernemers die willen investeren in hun bedrijf als particulieren die hun droomauto willen financieren.


Terug naar overzicht